Śledzie pod pierzynką

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Od jakiegoś czasu to danie gości na naszym stole wigilijnym. Przepis pochodzi od kolegi, który zaczął przynosić "pierzynkę" na przyjacielskie spotkania przedwigilijne. Danie jest bardzo delikatne i lekkie, co stanowi doskonały kontrast do pozostałych ciężkostrawnych i sytych.

Składniki

  • 6-7 płatów śledzi pokrojonych w kostkę
  • 4-6 marchewki - ugotowana i starta
  • 6 kartofli - ugotowane i starte
  • 6 jajek - ugotowanych i startych
  • majonez
  • cebula w kostkę
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

układać warstwy:

Góra

  • jajka
  • majonez
  • kartofle
  • śledź z cebulą
  • marchewka
  • kartofle
  • śledź z cebulą
  • jajka
  • majonez
  • marchewka

Dół

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.