Sałatka śledziowa z ziemniakami

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Do tej sałatki nie żałujcie majonezu, a będzie pycha.

 

Składniki

  • 8 małych kartofelków lub 4 dużych,
  • pęczek koperku
  • 2 tacki śledzi w olej u,  a lepiej 10 śledzi z beczki wymoczonych pół godziny,
  • jedna duża cebula, może być czerwona,
  • 10 małych lub 5 dużych ogórków kiszonych lub korniszonów
  • 4 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka oliwy,
  • koperek,
  • pieprz.

Przygotowanie

Kartofle ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Śkledzie pokroić w małe kawałki. Cebulę posiekać, a ogórki pokroić w mniejsza kostkę. Majonez, musztardę i oliwę wymieszać razem. Polać tym pozostałe składniki i delikatnie wymieszać wraz z koperkiem. Odstawić na noc do lodówki i wcinać następnego dnia.

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.